DSS: Grube neistine Mihajlovićeve i Vulina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Grube neistine Mihajlovićeve i Vulina

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da su ministri Zorana Mihajlović i Aleksandar Vulin izneli grube neistine o politici te stranke i njenoj koaliciji sa pokretom Dveri.

U saopštenju DSS se navodi da je drskost tvrdnja funkcionerke Srpske napredne stranke (SNS) i ministarke Mihajlović da je ta stranka protiv Evropske unije, jer, kako se navodi, ona ipak dobro zna da DSS nije protiv EU, već protiv ulaska Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u EU, što je suštinska razlika.

DSS smatra da je "još besramnija" izjava Mihajlovićeve da "DSS vodi Srbiju u izolaciju i ugrožava ekonomske interesa naše zemlje" i da je "Srbija već jednom videla rezultate antievropske i avanturističke politike DSS".

Iz DSS podsećaju da ta stranka nikada nije vodila antievropsku politiku i da je Srbija bila u zavadi sa celim svetom, izolovana, pod sankcijama i uništavana u vreme kada je na vlasti bio "sadašnji predsednik vlade Aleksandar Vučić, koji jeste vodio takvu politiku, a da je iz izolacije izašla kada je ta vlast smenjena i na nju došla DSS".

"To što je Vučić raniju politiku izolacije zamenio sadašnjom politikom kolonizacije Srbije, stvari ni malo ne menja", navodi se u saopštenju.

Za ministra Vulina, koga DSS naziva Hajat-levičarom, se kaže da je svoj doprinos "poplavi laži" dao neverovatnom izjavom da "DSS i Dveri zaboravljaju da kažu koliko je u vreme njihove vlasti fabrika ugašeno i koliko radnika otpušteno", iako, kako se navodi, "lažni levičar" veoma dobro zna da Dveri nisu nikada učestvovale u vlasti, a da je u periodu vlade DSS zaposlenost bila rekordna, rast BDP prosečno 5,4 odsto, budžet bio u višku, zaduženost smanjivana i bila više nego trostruko manja nego danas.

79

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.