DS i Dveri traže ostavku ministra policije

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2014, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i Dveri traže ostavku ministra policije

Zbog incidenta na utakmici Srbija – Albanija, koji je „pokazao sav pad našeg bezbednosnog sistema“, Demokratska stranka i Dveri traže neopozivu ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića.

Demokratska stranka traži neopozivu ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića zbog toga incidenta na utakmici Srbija – Albanija, koji je „pokazao sav pad našeg bezbednosnog sistema“, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović, prenosi Tanjug.
Videli smo jednu zaista neželjenu situaciju, gde je bila ugrožena bezbednost predsednika Republike. Ta bespilotna, jeftina letelica, koja je nosila zastavu takozvane velike Albanije, koja će biti velika na „„kukovo leto““, je mogla da nosi i eksploziv i mogla je da ugrozi bezbednost ljudi na stadionu i bezbednost predsednika Republike Srbije, koji je sedeo u loži na nekoliko stotina metara“, rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.
Stefanović smatra da je, posle incidenta u kojem je brat premijera Srbije dobio batine, ovo sada „kulminacija i dokaz nesposobnosti ministra (Nebojše) Stefanovića i bezbednosnih sluzbi ove zemlje, koje su od reda pale na ovom ispitu“.
„“Ovo nije korišćenje nesreće u političke svrhe, to je samo dokaz da smo bili u pravu kada smo nekoliko puta tražili ostavku tog čoveka. On očigledno nije sposoban da organizuje adekvatnu bezbednost na visoko rizičnom događaju, gde se priča da je ta letelica poletela sa krova obližnje crkve, do toga da je brat albanskog premijera lično upravljao tom letelicom, koji nam se smeje i govori kako ima američki pasoš i ne može mu niko ništa““, rekao je šef demokrata u parlamentu.
Stefanović takođe navodi da bi Ministarstvo spoljnih poslova trebalo da reaguje i da hitno uruči demarš ili nešto snažnije od toga albanskom ambasadoru.
Kada je reč o najavljenoj poseti albanskog premijera, Stefanović kaže da je sada na Vladi Srbije da odluči da odluči da li da otkaže posetu.
„„Ako se dokaže učešće brata albanskog premijera i da je tačna izjava albanskog premijera, ne vidim uopšte mogućnost o čemu će se uopšte razgovarati i u kakvoj atmosferi““, rekao je Stefanović.
Dveri traže smenu ministra policije
Pokret Dveri zatražio je smenjivanje ministra Stefanovića i kažnjavanje svih odgovornih za puštanje na slobodu američkog državljanina i brata premijera Albanije Olsija Rame, nakon incidenata na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, prenosi Beta.
Kako se navodi u saopštenju Dveri, Rama je odgovoran za kršenje javnog reda i mira na sinoćnoj utakmici.
„Pošto je priveden od strane beogradske policije, jer je upravljao dronom kojim je zastava Velike Albanije kružila po celom stadionu Partizana, Rama je pušten uz nezvanično objašnjenje da je ‘u toku štrajk advokata, pa nema ko da ga brani'“, navodi se u saopštenju.
Dveri su, međutim, saopštile da je Rama, po zakonima Srbije, odmah po privođenju morao da bude sproveden prekršajnom sudiji i da bude kažnjen i traže da se javnosti saopšti ko je odgovoran za njegovo puštanje na slobodu.
Ta stranka je navela da je umesto zastave, letelica mogla da nosi i nešto mnogo opasnije i upitala ko će biti odgovoran za te propuste.
„Tražimo momentalne smene i ostavke svih koji su na zahtev Brisela i Vašingtona izložili srpski narod ogromnom bezbednosnom riziku, a srpsku državu još jednom ponizili i osramotili dozvoljavajući da se obeležja velike Albanije vijore usred Beograda “ nekažnjeno“, navodi se u saopštenju.
Izvor: RTS
The post DS i Dveri traže ostavku ministra policije appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.