Biljić: Roditeljima koji su preplatili vrtić vratićemo novac

Izvor: RTS, 05.Feb.2018, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljić: Roditeljima koji su preplatili vrtić vratićemo novac

Prvi na listi "Dosta je bilo i Dveri – da ovi odu, a da se oni ne vrate" Vojin Biljić zatražio je od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da objavi koliki je dug prema roditeljima koji su godinama protivpravno plaćali uvećanu cenu boravka dece u vrtićima.
U pisanom zahtevu, Vojin Biljić je pitao i gradsku pravobraniteljku Ljiljanu Blagojević koliko je ukupno Grad Beograd potrošio na sudske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i advokatske troškove povodom tužbi roditelja zbog odbijanja da im se vrati neosnovano naplaćen novac, i da li bi ti troškovi nastali da su građanima dobrovoljno vratili novac.

Dosta je bilo i Dveri su gradsku zaštitnicu građana pitali da li je upozorila gradonačelnike Đilasa i Malog, kao i pravobraniteljku Blagojević, da odbijanje vraćanja novca roditeljima i sakrivanje iza zastarelosti predstavlja povredu prava na imovinu iz člana 1 protokola 1 uz Evropsku konvenciju i člana 58 Ustava Srbije.
Dosta je bilo i Dveri će svim roditeljima koji su preplatili vrtić vratiti novac, bez obzira da li su tužili Grad Beograd ili ne, izjavio je Biljić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.