BOŠKO JE POTPUNO IZGUBIO KOMPAS: Uporedio sebe sa ĐINĐIĆEM, njegovi saveznici ga MOMENTALNO POPLJUVALI

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2020, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOŠKO JE POTPUNO IZGUBIO KOMPAS: Uporedio sebe sa ĐINĐIĆEM, njegovi "saveznici" ga MOMENTALNO POPLJUVALI

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila da lider Dveri Obradović "podstiče strah i stvaranje neprijateljskog okruženja prema migrantima i osobama drugačije boje i etničkog porekla".

Predsednik Dveri Boško Obradović uporedio je u petak svoje stavove o stvaranju nacionalne srpske države sa pozicijama koje je zagovorao ubijeni premijer i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić?!

On je, uz snimak Đinđićeve izjave, napisao:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Potpisujem svaku reč koju je Zoran Đinđić ovde rekao, posebno o nacionalnoj srpskoj državi. Nisam ga nikad podržavao, ali je u poslednjih šest meseci života izgovorio više istorijskih političkih misli, zbog kojih je, uveren sam, i ubijen. I to nije bilo inspirisano samo iznutra.

U govoru koji Dveri predstavljaju kao dokaz da je Đinđić pre Obradovića izneo političku ideju o srpskom "mini-šengenu" i srpskim integracijama Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, bivši premijer govori da treba da težimo zajednici Srbije, Crne Gore i RS i da stvaramo uslove da se to desi, navodeći primer da se Zapadna Nemačka 50 godina trudila da se ujedini sa Istočnom. On je rekao da su najveće evropske demokratije nacionalne države, naravno uz sva prava manjina.

Na poređenje Obradovića sa Đinđićem, reagovao je poslanik DS Balša Božović:

- Ovo je rezultat utapanja DS u Savez za Srbiju. Uskoro će izneti "dokaze" da je Đinđić osnovao Dveri i započeo rat u Bosni.

On je podelio vest o "poređenju", a zatim se obratio lideru demokrata Zoranu Lutovcu:

- Predsedniče, čisto ako niste videli.

Inače, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je u petak da objavljenim video-snimkom na kome meša tečnosti raznih boja, lider Dveri Obradović "podstiče strah i stvaranje neprijateljskog okruženja prema migrantima i osobama drugačije boje i etničkog porekla". Ona je ocenila da Obradović tim performansom krši Zakon o zabrani diskriminacije.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.