Ana Brnabić oštro reagovala: Sram vas bilo

Izvor: B92, 27.Nov.2022, 13:22

Ana Brnabić oštro reagovala: "Sram vas bilo"

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, oštro je reagovala na saopštenje Srpskog pokreta Dveri i lista Danas koji je isto objavio bez kritičkog osvrta.

Saopštenje pokreta Dveri dolazi usled odluke da država Srbija omogući proceduru vantelesne oplodnje svim ženama do 45 godina starosti koje ne mogu da rode i nemaju partnera.

"Sram vas bilo - i nesrećnike iz Dveri, i medije koji prenose ovakve gluposti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez ikakvog kritičkog osvrta ili komentara, čime direktno promovišu ovakve stavove.

Stotine žena i parova iz Srbije je bilo primorano da se na ovaj način ostvari u roditeljstvu, ali su za to morali da se potucaju po Pragu, Solunu, Skoplju i drugim zemljama i gradovima, jer to nisu mogli u svojoj zemlji.

Uskoro će moći, jer imaju odgovornu vlast koja radi u interesu naših građana i naše zemlje, a ne promoviše besprizornu fašističku ideologiju i zatucanost. Još jednom: sram vas bilo - i Dveri, i Danas", objavila je premijerka Ana Brnabić na Tviteru.

Podsećamo, pokret Dveri ocenio je danas da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva posebnu moralno-etičku procenu.

"Ako znamo da se prilikom svake oplodnje meša genetički materijal oca i majke, postavlja se pitanje genetičkog materijala uvezenog od nepoznatog donora, što može uticati na promenu genoma budućih naraštaja", navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sram vas bilo! Širite fašizam i zatucanost: Premijerka Brnabić oštro reagovala na saopštenje Dveri

Izvor: 24sedam.rs, 27.Nov.2022

Premijerka oštro reagovala na saopštenje Pokreta "Dveri" u vezi sa najavom vantelesne oplodnje uvezenim meterijalom

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.