Izvor: Politika, 01.Dec.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva uplata osiguranja legla na račun KBC „Dr Dragiša Mišović”

Priliv para označio početak raspremanja zgarišta na koje se čekalo više od mesec dana. – Preuređenje će se obaviti po fazama: raščišćavanje, pokrivanje krova, projektovanje zdanja i instalacija i kompletno saniranje štete

Prvi deo novčane nadoknade za štetu koju je u požaru i posle njega pretrpelo centralno zdanje Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović” legao je juče na račun ovog zdravstvenog kompleksa. Svotu je uplatilo „Dunav >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << osiguranje”, obznanio je profesor dr Radisav Šćepanović, direktor bolničkog kruga na Dedinju. Nije precizirao o kojoj je cifri reč. Ali, smatra da priliv para od osiguranja označava početak raspremanja zgarišta na koje se čekalo više od mesec dana.

– Naravno da znam koliko je novca uplaćeno, ali ne želim da otkrivam da se ne bi firme utrkivale. Sve će biti poznato u javnom pozivu, a do kraja nedelje bi trebalo da bude gotova sva papirologija. Time je raščišćavanje u najširem smislu reči počelo. Za radove i opremanje moraće posebno da se raspisuju tenderi. Najkraće za tri meseca može da uspe procedura javne nabavke, pod uslovom da se niko na nju ne žali. Ne mogu da procenim koliko je vremena potrebno da se stradalo zdanje obnovi i vrati u funkciju, ali se nadam da preuređenje neće trajati godinama, već da će se meriti mesecima – izričit je dr Šćepanović.

CIP je izradio projekat privremene zaštite zdanja. Po tom planu prva faza sređivanja centralne zgrade, raščišćavanje, kako je dr Šćepanović zove, upravo je počela. On je objasnio da će druga podrazumevati pokrivanje krova, treća reprojektovanje zdanja i instalacija, a četvrta i poslednja obuhvatiće kompletno saniranje štete. Prioritet je da se predupredi dalje propadanje takozvane stare klinike „Dr Dragiša Mišović” i da se sačuva ono što vatra, dim i vlaga dosad nisu uništili.

– Spremačice će počistiti i konzervirati deo zgrade koji nije stradao. Nema smisla da ulaze u ovaj drugi dok se ne završi obijanje zidova, postavljanje instalacija, novog krova... – pojašnjava dr Šćepanović.

On kaže da su trenutno na pregledu skupoceni dijagnostički i drugi medicinski uređaji koji su se nalazili u zdanju, a testiraju ih isključivo stručnjaci u ovlašćenim servisima.

------------------------------------------------------

Otvoreni računi za novčane donacije

Pojedinci, kompanije, ustanove, voljni da novčano pomognu sređivanje centralne zgrade KBC-a „Dr Dragiša Mišović” mogu uplatiti donacije u dinarima na broj namenskog računa 840-1285761-50. Otvoreni su računi za uplate iz inostranstva u dolarima ili evrima. Detaljnije informacije zainteresovani mogu potražiti na sajtu www.dragisamisovic.com.

M. Simić

[objavljeno: 01/12/2009]
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.