Za svaki nivo studija druga boja diplome

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 28.Mar.2010, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za svaki nivo studija druga boja diplome

BEOGRAD - Studenti Univerziteta u Beogradu uskoro će, nakon završetka studija, dobijati nove diplome ujednačenog izgleda, koje će se, u zavisnosti od nivoa studija, razlikovati po boji.

- Izdavanje diploma novog dizajna, na kvalitetnom papiru, uz obezbeđenu zaštitu podataka, počeće za oko dva meseca-kaže prorektorka za nastavu UB Neda Bokan, i ističe da u ovom trenutku na dodelu diploma čeka oko 3.000 akademaca tog univerziteta.

Na tim javnim ispravama će ćirilicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti naveden naziv fakulteta, od kada ustanova ima dozvolu za rad, ime i prezime studenta, datum i mesto rođenja, broj osvojenih bodova, prosečna ocena, stečeni stručni, akademski ili naučni naziv, naslov doktorske disertacije...

Tako su za studente nakon završenih akademskih specijalističkih studija predviđene isprave na kojima će reč "diploma" biti ispisana braon bojom, a zelene diplome dobijaće se nakon akademskih doktorskih studija.

Diplome sa ljubičastom bojom dobijaće se posle strukovnih specijalističkih, plave po završetku strukovnih osnovnih studija, crvene posle akademskih osnovnih, maslinaste posle akademskih diplomskih - master studija, dok će se diplome plavo-zelene boje dobijati nakon akademskih integrisanih studija.

- Natpis za diplomu za zajedničke akademske diplomske - master studije biće narandžaste boje i na tom dokumentu biće potpisi dekana i rektora - rekla je Bokanova i dodala da je novi vizuelni izgled diplome neophodan s obzirom na reformu visokog obrazovanja po bolonjskim principima.

Uz diplomu, akademci će dobijati i dodatak diplomi, a u narednoj fazi i engleski prevod te isprave. Forma i sadržaj diplome prilagođeni su Pravilniku o javnim ispravama, koji je odredio ministar prosvete.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.