Prva pošiljka pomoći za Pojas Gaze stigla preko plutajućeg pristaništa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 12:33

Prva pošiljka pomoći za Pojas Gaze stigla preko plutajućeg pristaništa

Prva pošiljka humanitarne pomoći danas je stigla preko plutajućeg pristaništa koji je kod Pojasa Gaze izgradila američka vojska, saopštila je Centralna komanda SAD (CENTCOM).
"Ovo je stalni, multinacionalni napor da se isporuči dodatna pomoć palestinskim civilima u Gazi preko pomorskog koridora koji je u potpunosti humanitarne prirode i uključivaće pomoć koju doniraju brojne zemlje i humanitarne organizacije", navedeno je u objavi CENTCOM na mreži X.
Pristanište je juče usidreno na plaži u Gazi i koristiće se za usmeravanje pomoći iz raznih zemalja u Pojas Gaze, dok su svi granični prelazi sa tom enklavom zatvoreni....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Plutajuće pristanište treba da snabdeva Palestince u Gazi

Izvor: Deutsche Welle, 17.Maj.2024

Američka vojska postavila je privremeno pristanište kako bi onuda stizali kamioni sa humanitarnom pomoći za stanovnike Pojasa Gaze. Dok Izrael nastavlja ofanzivu, o tome se raspravlja i u Hagu.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.