Izvor: Blic, 08.Avg.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPLAŠILI SE VOJSKE Više od 1.500 migranata odustalo od ilegalnog ulaska u Srbiju

U poslednjih 15 dana više od 1.500 migranata odustalo je od ilegalnog prelaska državne granice, tvrdi komandant zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP-a general-major Želimir Glišović. To, kako kaže, dovoljno govori o uspešnosti zajedničkog angažovanja vojske i policije na obezbeđenju državne granice ka Bugarskoj i Makedoniji.

General Glišović, kaže da je obezbeđenje državne granice dinamičan posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji mora biti dobro isplaniran, organizovan i oslobođen svih šablona.

- Pratimo razvoj situacije na terenu, ukrštamo informacije sa svim nadležnim bezbednosnim strukturama i u skladu s tim angažujemo naše snage - dodaje general Glišović, a prenosi Ministarstvo odbrane.

Borba protiv krijumčara ljudima, prema njegovim rečima, biće prioritet u radu zajedničkih snaga u narednom periodu i u toj borbi neophodna je saradnja svih državnih struktura.

- Samo u toku proteklog vikenda smo u saradnji sa Projektnom grupom za sprečavanje iregularnih migracionih tokova MUP otkrili šest osoba, bugarske nacionalnosti, koje su pokušale da prokrijumčare na desetine migranata - rekao je general Glišović.

On je dodao da se ne može predvideti vreme i mesto gde će i kada migranti pokušati ilegalno da pređu državnu granicu.

- Do sada je pokušaja ilegalnih prelazaka bilo i danju i noću, pojedinačnih i u grupama. Kada nas uoče na putnim komunikacijama, pokušavaju da uđu preko planinskih prevoja, probijajući se kroz šume, neprohodne predele na istoku Srbije - naglašava general Glišović.

Najveći broj pokušaja za ilegalni prelazak državne granice je i dalje iz pravca Makedonije, u širem rejonu Miratovačkog polja, gde je registrovano više od 900 osoba koje su zbog prisustva vojske i policije odustale od ilegalnog upada na teritoriju Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.