Akcija vojske i policije, sprečeni ilegalni prelasci granice

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2016, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija vojske i policije, sprečeni ilegalni prelasci granice

Zajedničkom akcijom vojske i policije na granici sa Bugarskom i Makedonijom, sprečeno je više od 1.500 ilegalnih prelazaka granice migranata u prethodnih 15 dana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Komandant zajedničkih snaga general major Želimir Glišović, rekao je da se najveći broj pokušaja za ilegalni prelazak državne granice dešava iz pravca Makedonije, gde je registrovano više od 900 osoba koje su zbog prisustva vojske i policije odustale od ilegalnog upada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na teritoriju Srbije, navodi se u saopštenju.

"Pratimo razvoj situacije na terenu i razmenjujemo informacije sa svim nadležnim bezbednosnim strukturama. Borba protiv krijumčara ljudima je prioritet u radu zajedničkih snaga", rekao je Glišović.

Prema njegovim rečima, proteklog vikenda je otkriveno šest osoba bugarske nacionalnoti, koje su pokušale da prokrijumčare desetine migranata.

"Do sada je pokušaja ilegalnih prelazaka bilo i danju i noću, pojedinačnih i u grupama. Kada nas uoče na putnim komunikacijama, pokušavaju da uđu preko planinskih prevoja, probijajući se kroz šume i neprohodne predele", rekao je Glišović.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.