UGLJANIN ČESTITAO BOŽIĆ TADIĆU, CVETKOVIĆU I PATRIJARHU

Izvor: Kurir, 06.Jan.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UGLJANIN ČESTITAO BOŽIĆ TADIĆU, CVETKOVIĆU I PATRIJARHU

BEOGRAD - Neka ovaj praznik, simbol radosti života, još jednom podseti na važnost međusobnog uvažavanja, tolerancije, poverenja i razumevanja, bez obzira na veru, naciju ili političko opredeljenje, poručio je u božićnoj čestitki ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

- Želja mi je da ovaj praznik u Vaša srca donese ljubav i svako dobro, a u Vaš dom sreću i blagostanje - naveo je Ugljanin.

Ugljanin je čestitku uputio predsedniku Srbije Borisu Tadiću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << premijeru Mirku Cvetkoviću i Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ilić odsekao badnjak

Predstavnici uprave grada Čačka i crkvene opštine, kao i brojni građani, sekli su jutros badnjake u selu Prijevor. Narodni poslanik i lider Nove Srbije Velimir Ilić, prilikom seče badnjaka, čestitao je božićne praznike građanima Srbije, izrazivši nadu da će ova godina biti bolja nego prošla.

Dinkić poželeo ljubav i slogu

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić čestitao je Božić svim pravoslavnim vernicima.

- Svim pravoslavnim vernicima, u ime Ujedinjenih regiona Srbije i svoje lično ime čestitam Božić, sa željom da ovaj veliki praznik provedu u ljubavi i slozi, negovanju zajedničkih vrednosti mira i tolerancije, opšteg dobra i blagostanja - poručio je Dinkić u čestitki.

Egereši: Praznik u duhu tolerancije

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši uputio je čestitku svim građanima koji taj veliki praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Svim građanima Vojvodine želim srećne predstojeće božićne praznike. Ovaj praznik neka probudi u nama duh tolerancije, međusobnog uvažavanja i razumevanja - poručio je Egereši, uz tradicionalni pozdrav "Hristos se rodi!".

Koštunica: Naša srca su u domovima Srba na KiM

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DŠ) Vojislav Koštunica čestitao je danas Božić patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz DSS.

- Na dan kada se naše porodice okupljaju da zajedno proslave Božić, naše misli i naša srca će biti u domovima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - navodi se u čestitki.

Koštunica je ocenio da istinski napredak Srbije može da se gradi samo na istini, pravim vrednostima i vrlinama, na pravdi, samopoštovanju i poštovanju prava drugih, na samopouzdanju i odbrani prava srpskog naroda.

- Sa najboljim željama da najradosniji hrišćanski praznik - Božić dočekate u miru i ljubavi, poželeo bih svima mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka - naveo je Koštunica.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.