Sud u Gnjilanu oslobodio teroristu Ljirima Jakupija

Izvor: Kurir, 09.Okt.2012, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Gnjilanu oslobodio teroristu Ljirima Jakupija

Jakupi je optužen da je, zajedno sa Aslanom i Rasimom Džemajljijem, pripremio teroristički akt na teritoriji Srbije, odnosno za napad na policijski punkt u Končulju na teritoriji Srbije koji je izvršen 2003 godine.

PRIŠTINA - Okružni sud u Gnjilanu oslobodio je danas optužnice bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca Ljirima Jakupija koji je optužen za pripremu i izvođenje terorističkog akta na teritoriji Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Euleksov sudija Vladimir Mikula izjavio je da ni jednim dokazom nije potvrđeno da je Jakupi izvršio krivična dela koja mu se stavlja na teret.

Prema optužnici koju je zastupala Euleksov tužilac Elizabet Ren, Jakupi je optužen da je, zajedno sa Aslanom i Rasimom Džemajljijem, pripremio teroristički akt na teritoriji Srbije, odnosno za napad na policijski punkt u Končulju na teritoriji Srbije koji je izvršen 2003 godine.

On je bio optužen za krivična dela podsticaja, učestvovanja ili izvršenja terorističkih dela.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sud u Gnjilanu oslobodio Jakupija optužbe za teroristički napad na Srbiju

Izvor: Telegraf.rs, 09.Okt.2012

Euleksov sudija izjavio da nema dokaza da je bivši pripadnik OVPBM pripremao teroristički napad na policijski punkt u Končulju 2003. godine

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.