Srpsko ministarstvo odbrane ponovo transparentno: Objavljeni prvi snimci modernizovanog MiG-a 29 SM

Izvor: TangoSix.rs, 22.Maj.2021, 09:22

Srpsko ministarstvo odbrane ponovo transparentno: Objavljeni prvi snimci modernizovanog MiG-a 29 SM

Kao jedini vazduhoplovni medij koji zaista proizvodi vesti, nismo mogli da ne ne primetimo i javno ne pohvalimo srpsko Ministarstvo odbrane koje je juče odlučilo da na ceremoniji penzionisanja jednog starog (o tome detaljno kasnije) i isluženog lovca javnosti prikaže i svoj najnoviji. Ništa čudno za poznavaoce praksi interakcije Ministarstva odbrane sa domaćim i svetskim medijima – radi se o najtransparentnijem, medijski najotvorenijem ministarstvu u Vladi Srbije sa verovatno najkvalitetnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << profesionalcima (vojnim i civilnim licima) u ovoj vrsti posla.
Dok bi neko mogao da pomisli da bi civili koji bi se slučajno juče našli na ceremoniji penzionisanja lovca-presretača MiG-a 21 bili naterani od strane Vojne Policije da obrišu svoje fotografije novog MiG-29SM, da su ga fotografisali, Ministarstvo odbrane je odlučilo da ono premijerno javnosti prikaže svoj trenutno najmoderniji lovac.
Druga zvanična (video isečak) fotografija srpskog MiG-a 29 SM / Isečak iz video materijala: Ministarstvo odbrane Ministarstvo je tako, kao deo izveštavanja sa jučerašnjeg paralelnog događaja na batajničkom aerodromu, objavilo video snimak na kome se jasno može videti „novi“ MiG-29SM i njegove fizičke razlike u odnosu na „staru“ verziju sovjetskog aviona. U pitanju su jasno prepoznatljive antene signalizatora radarskog ozračenja L-150 Pastelj. Radi se o standardnom sistemu ove vrste kod ruskih borbenih aviona a nudi se i kao nadogradnja kod starijih tipova i verzija. Sistem će, kao i drugi sistemi aviona koji su još tajna, značajno unaprediti sposobnosti ovog starijeg zmaja. Iako se konceptualno radi o defanzivnom sistemu on može biti upotrebljen i kao ofanzivan ako se njegove informacije upare sa, takođe ruskim, protivradarskim raketama H-31P. „Stari“ srpski MiG-ovi 29 do sada su imali SPO-15 Berjoza RWR (Radar Warning Receiver) koji je tehnologija 70-tih i 80-ih godina.
Video snimak sa kadrovima novog MiG-a 29:

 
The post Srpsko ministarstvo odbrane ponovo transparentno: Objavljeni prvi snimci modernizovanog MiG-a 29 SM appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.