Sreten Lukić privremeno prebačen u hašku pritvorsku jedinicu

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2021, 19:19

Sreten Lukić privremeno prebačen u hašku pritvorsku jedinicu

Lukić je osuđen za navodno ubistvo, progon, deportaciju i druga nehumana djela u sklopu zločina protiv čovječnosti i kršenja običaja ratovanja.
On je 2015. godine prebačen u Poljsku na odsluženje zatvorske kazne. U odluci Međunarodnog mehanizma za krivične sudove se navodi da je Poljska ranije obavijestila Mehanizam da ne može izvršiti Lukićevu kaznu dalje od određenog dana u januaru 2021. godine. Prema poljskom zakonu za ovu vrstu krivičnog djela maksimalna kazna izvršenja je 15 godina, a budući da još nije određena zemlja u kojoj će Lukić nastaviti služiti preostalu kaznu, on će na odluku sačekati u pritvorskoj jedinici UN. Uz Lukića je Haški tribunal 2014. godine osudio Nebojšu Pavkovića, komandanta 3. armije Vojske Jugoslavije, Vladimira Lazarevića, komandanta Prištinskog korpusa, Dragoljuba Ojdanića, načelnika generalštaba Vojske Jugoslavije, i Vlastimira Đordevića, pomoćnika ministra unutrašnjih poslova.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sreten Lukić vraćen u pritvor u Hagu sa izdržavanja kazne u Poljskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2021

Sudski Mehanizam u Hagu vratio je penzionisanog generala MUP Srbije Sretena Lukića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog zločina nad kosovskim Albancima, sa izdržavanja kazne u Poljskoj u sudski pritvor u Sheveningenu (Scheveningen). Kako piše u danas objavljenoj odluci predsednika suda Karmela Ađijusa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.