Rančevi, pribor, kompjuter i laptopovi za đake u Donjoj Trepči

Izvor: RTS, 01.Sep.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rančevi, pribor, kompjuter i laptopovi za đake u Donjoj Trepči

Učenici O. Š. "22. decembar" u selu Donja Trepča kod Čačka dobili su na poklon za početak školske godine rančeve i školski pribor od presednice parlamenta Maje Gojković i resornog ministra Mladena Šarčevića.
Gojkovićeva i Šarčević su mališanima uručili i jedan računar i tri laptopa, poručivši da sva deca treba da imaju jednake uslove za školovanje i odrastanje.

"Ovaj dan je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poseban za prvake i za njihove roditelje, jer od danas počinju da se obrazuju, da uče i postaju deo obrazovnog sistema, tako da će jednog dana pomoći da Srbija bude još bolja država", rekla je Gojkovićeva.
Podsetila je da škola u Donjoj Trepči postoji 120 godina i da prvi put u njenoj istoriji jedan ministar posećuje ovu školu i time želi da poruči da je država opredeljena da se obrazovni sistem podjednako unapređuje u svim delovima Srbije.
"Mi ulazimo u reformu obrazovanja kako bi kvalitet obrazovanja bio što vidljiviji, a učenje lakše, a da ujedno idemo u korak sa digitalnim dobom", rekao je Šarčević, objasnivši da će uz "pametnu tablu", koju će škola dobiti uskoro đaci u Donjoj Trepči učiti kao i deca u Čačku ili Beogradu.
Ministar je naveo da je tokom leta renovirano 396 škola, da je u njih uloženo u proseku više od 1,2 miliona evra, a što su, kako kaže, temeljne i važne promene za poboljšanje obrazovnog sistema Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Disciplinske mere protiv 27 supervizora, smena 28 direktora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017

Ministar prosvete Mladen Šarčević predložiće školskim odborima u 28 škola da smene direktore zbog propusta tokom male mature, kao i da se pokrene disciplinski postupak protiv 27 supervizora, saznaje Tanjug u resornom ministarstvu...Iz Ministarstva prosvete ističu da bez obzira na to nije ugrožena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.