Rančevi, pribor, kompjuter i laptopovi za đake u Donjoj Trepči

Učenici O. Š. "22. decembar" u selu Donja Trepča kod Čačka dobili su na poklon za početak školske godine rančeve i školski pribor od presednice parlamenta Maje Gojković i resornog ministra Mladena Šarčevića.

Gojkovićeva i Šarčević su mališanima uručili i jedan računar i tri laptopa, poručivši da sva deca treba da imaju jednake uslove za školovanje i odrastanje.

"Ovaj dan je poseban za prvake i za njihove roditelje, jer od danas počinju da se obrazuju, da uče i postaju deo obrazovnog sistema, tako da će jednog dana pomoći da Srbija bude još bolja država", rekla je Gojkovićeva.

Podsetila je da škola u Donjoj Trepči postoji 120 godina i da prvi put u njenoj istoriji jedan ministar posećuje ovu školu i time želi da poruči da je država opredeljena da se obrazovni sistem podjednako unapređuje u svim delovima Srbije.

"Mi ulazimo u reformu obrazovanja kako bi kvalitet obrazovanja bio što vidljiviji, a učenje lakše, a da ujedno idemo u korak sa digitalnim dobom", rekao je Šarčević, objasnivši da će uz "pametnu tablu", koju će škola dobiti uskoro đaci u Donjoj Trepči učiti kao i deca u Čačku ili Beogradu.

Ministar je naveo da je tokom leta renovirano 396 škola, da je u njih uloženo u proseku više od 1,2 miliona evra, a što su, kako kaže, temeljne i važne promene za poboljšanje obrazovnog sistema Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије