Prioritet obezbedjenost tržišta lekova

Izvor: NaDlanu.com, 05.Okt.2012, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet obezbedjenost tržišta lekova

BEOGRAD, 5. oktobra 2012. (Beta) - Jedan od prioriteta zdravstvene politike Srbije je postizanje obezbedjenosti tržišta lekova zbog čega će Ministarstvo zdravlja predložiti izmene i dopune Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, izjavila je u petak resorna ministarka Slavica Djukić Dejanović.

BEOGRAD, 5. oktobra 2012. (Beta) - Jedan od prioriteta zdravstvene politike Srbije je postizanje obezbedjenosti tržišta lekova zbog čega će Ministarstvo zdravlja predložiti izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i dopune Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, izjavila je u petak resorna ministarka Slavica Djukić Dejanović.Na skupu "Tržište lekova u Srbiji - kako obezbediti redovno snadbevanje" u Beogradu, Djukić Dejanović je kazala da će te izmene omogućiti da se cene lekova utvrdjuju kvartalno.Ona je dodala da će Ministarstvo zdravlja za veoma kratko vreme u saradnji sa drugim ministarstvima predložiti paket mera kako bi se poboljšala situacija u snabevanju lekovima."Uspešnost zdravstvenog sistema je neodvojiva od uspešnosti farmaceutske industrije, kako u Srbiji tako i u svetu", rekla je ministarka.Djukić Dejanović je navela da će od 1. januara sledeće godine početi preciziranje ugovora kojima bi se lekovi na recept mogli podizati i u privatnim apotekama.Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer je ocenio da postoji niz stvari koje u Srbiji treba promeniti kad se govori o tržištu lekova i izmedju ostalog naveo da bi proces za izdavanje dozvola za lekove trebalo da bude kraći.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.