Izvor: RTS, 30.Apr.2022, 16:16

Prestolonaslednik Aleksandar: Poštujem Petrovu odluku, ali postupak nije sproveden kako treba

Povodom najskorijih dešavanja u vezi sa naslednom linijom kraljevske porodice Srbije i povlačenja princa Petra sa pozicije princa-naslednika, prestolonaslednik Aleksandar, kao starešina kraljevske porodice saopštio je da ceni odluku sina, ali da tako ključan i važan postupak nije sproveden kako treba, u skladu sa tradicijom i normama.
Prestolonaslednik Aleksandar rekao je povodom povlačenja najstarijeg sina princa Petra iz linije nasleđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kraljevske porodice, da mu želi mu sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću i da ceni njegovu iskrenost u vezi sa teškom odlukom koju je doneo.

"Ovo pitanje je prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se, zbog ranije preuzetih obaveza, nalazim u inostranstvu. Nažalost, ovako ključan i važan postupak nije sproveden kako treba, u skladu sa tradicijom i normama Kraljevske porodice, kao i Porodičnim pravilnikom, napisanim u vreme Kraljevine, a koga svi članovi Kraljevske porodice treba da se pridržavaju", saopštila je pres-služba Dvora.
Taj događaj i prateća procedura, dodaje, nisu se odigrali u kraljevskom dvoru, u Srbiji, uz njegovo prisustvo i autoritet kao starešine porodice, "uz blagoslov naše Svete Crkve i uz učešće Krunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranstvu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine".
"Kraljevska porodica Srbije će nastaviti da služi našem narodu predano, iskreno i verno, što je naša obaveza i dužnost", izjavio je prestolonaslednik Aleksandar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.