Cena akcija NIS-a skočila

Izvor: S media, 30.Avg.2010, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena akcija NIS-a skočila

Cena akcija Naftne industrije Srbije (NIS) nakon dva i po sata od početka današnjeg trgovanja na Beogradskoj berzi porasla je za 0,59 odsto, na 508 dinara, objavila je Berza na svojim info servisima.

Obim trgovanja (koji podrazumeva i prodaju i kupovinu akcija) povećan je na 75.158 akcija, što je preko dva puta više u odnosu na prvi sat trgovanja, kada je obim iznosio 34.920 akcija.

"Pošta Srbije" Beogradskoj berzi je ispostavila danas samo one naloge gradjana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << imaju pravo na besplatne akcije tog preduzeća izdate do 9,30 časova, a svi nalozi izdati posle tog vremena biće ispostavljeni sutradan.

Trgovanje akcijama NIS-a moguće je danas do 13 časova, kada se završava prvi trgovački dan.

Cena akcija može da se kreće plus 300 odsto i minus 20 odsto u toku današnjeg dana.

Na šalterima pošti u Srbiji, bar za sada, nema gužvi za prodaju besplatnih akcija Naftne industrije Srbije (NIS), rečeno je Tanjugu u tom preduzeću.

Šalteri na kojima je moguće izdavanje naloga za prodaju besplatnih akcija gradjana su označeni, a ispred njih nema gužve.

Većina gradjana koji su učestvovali u Tanjugovoj anketi kaže da će najpre sačekati nekoliko dana da vidi kako će se kretati cena akcija i trgovanje, pa će se odlučiti da li će svoje deonice NIS-a prodati, ili sačuvati.

Penzionerka Gordana Zivlaković iz Beograda, razočarana vrednošću akcija NIS-a, rekla je da o prodaji svojih deonica još ne razmišlja, a premišlja se i da li će učestvovati u trgovanju.

Sličnog mišljenja su i ostali gradjani Beograda koji, osim što se većinom prvi put susreću sa berzanskim trgovanjem, očekuju da će narednih meseci cena akcija NIS-a porasti.

Jedan Beogradjanin, kojeg je reporter Tanjuga sreo ispred pošte u Zmaj Jovinoj ulici, a nije želeo da mu se pominje ime, rekao je da se "poklonu u zube ne gleda", ali da će odluku o prodaji, ili kupovini akcija NIS-a doneti tek za nekoliko meseci.

Akcijama NIS-a trguje se metodom kontinuiranog trgovanja, a nalozi za kupovinu i prodaju na Beogradskoj berzi se unose do 13 časova, kada se zatvara prvi trgovački dan ove sedmice.

Gradjani mogu informacije o kretanju cena akcija da dobiju slanjem sms poruke na broj 1027, odlaskom u poštu, a moguće je informacije dobiti i preko sajta Beogradske berze.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS najprometniji na berzi

Izvor: B92, 30.Avg.2010

Beograd -- Trenutno se na "Beogradskoj berzi" najviše trguje akcijama NIS-a, dok za ostalim vlada slabo interesovanje, kaže broker "Sinteza investmenta", Saša Odalović...Samo sat vremena pred zatvaranje berze, cena postignuta za akcije NIS-a iznosila je 520 dinara, dok je ukupno istrgovano 76.000...

Nastavak na B92...

NIS najtrgovaniji sa prometom preko 39 miliona dinara

Izvor: SrbijaNet.rs, 30.Avg.2010

Prvog trgovačkog dana na Beogradskoj berzi, akcije Naftne industrije Srbije (NIS) bile su najtrgovanija hartija, sa prometom od 39.426.131 dinar, od ukupnog današnjeg berzanskog trgovanja hartijama preduzeća, koji je premašio 49 miliona dinara. Pri tome je indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

NIS najlikvidniji na Beogradskoj berzi

Izvor: Capital.ba, 30.Avg.2010

ZAGREB, Akcijski indeksi na regionalnim tržištima kapitala danas su se kretali u raznolikim smjerovima, a u prvi plan je izbio početak trgovanja akcijama Naftne industrije Srbije na Beogradskoj berzi. U Beogradu je Belex 15 oslabio blagih 0,16 odsto, dok je Belex line porastao 0,45 odsto. Naftna...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.