Palma: Ja sam jedan od glavnih inicijatora da Srbija uđe u Evropsku Uniju

Izvor: Blic, 07.Jan.2016, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma: Ja sam jedan od glavnih inicijatora da Srbija uđe u Evropsku Uniju

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma poručio je da Srbija neće dozvoliti da EU određuje proizvodne kvote za poljoprivredne proizvode i pozvao zapedne ambasodore da ispune obećanje o ulasku Srbije u EU.

Prilikom obilaska unutrašnjosti crkve Svetog Jovana koja će biti otvorena 26. juna u Jagodini, Palma je rekao da je dogovor da Srbija uđe u Evropsku uniju napravljen baš u Jagodini.

- Bio sam jedan od glavnih incijatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da Srbija uđe u Evropsku Uniju, taj dogovor je napravljen u Jagodini, i nikada od toga neću odustati. Ali isto tako podsećam one koji su me tada, 2008. godine ubeđivali, ambasadori Nemačke, Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, govoreći mi tada da će Srbija za pet godina ući u EU, da je prošlo 7 godina i da smo ušli u osmu godinu - rekao je Marković.

On je najavio da će Jagodina u naredne dve, tri godine biti najveći industrijski centar.

- Imaćemo preko 15 stranih fabrika i svi će iz Jagodine biti zaposleni, koji žele da rade. Doveli smo Ruse, Kineze, Italijane, Nemce, Austrijance i Francuze. Sada Rusija i Turska imaju problema, ali ja sam sa svojim saradnicima razgovarao sa jednim turskim investitorom koji će do kraja godine otvoriti tekstilnu fabriku u Jagodini, gde će biti zaposleno 800 ljudi. Veoma sam srećan čovek jer sam zaposlio 12 ljudi u italijanskim fabrikama. Oni će od 10. januara početi da rade - istakao je Marković i dodao da neće zapošljavati u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima, iako u tom sektoru Jagodina ima "1.266 zaposlenih, a dozvoljeno je 1.306."

Nakon toga, lider Jedinstvene Srbije se izvinio stanovnicima Kačareva što "crkva Svetog Jovana nije završena do Badnje večeri" kako je prvobitno planirano.

- I dalje se rade freske što je veoma zahtevan posao. Dogovorio sam se sa Vladikom Šumadijskim Jovanom da osveštanje ove crkve bude 26. juna - rekao je Palma.

PROTEST ZBOG NAPADA NA SRBE U ĐAKOVICI

- Želim da izrazim protest zbog napada kosovskih Albanaca na Srbe u Đakovici koji su došli da proslave Badnje veče. Srbi su morali da uz jake policijske snage uđu u svoju crkvu i to je još jedan dokaz da ne postoji bezbednost za Srbe na Kosovu i Metohiji. Očekujem od međunarodne zajednice da već sutra reaguje. Mi Srbi koji se bavimo politikom i ceo srpski narod čestitali smo drugim veroispovestima i Katolički božić i Bajram i uvek ćemo tako raditi, ali to očekujemo i od drugih - rekao je sinoć Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.