POLICIJA NE SME DA MUČI NI KRIMINALCE

Izvor: Kurir, 25.Jul.2011, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA NE SME DA MUČI NI KRIMINALCE

SREMSKA KAMENICA - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Sremskoj Kamenici da policija ne sme da muči čak ni kriminalce, jer se to kosi i s međunarodnim obavezama naše zemlje.

"Srbija je potpisnik Konvencije o sprečavanju torture i mučenja i toga mora da se pridržava i resor na čijem sam čelu. A, u dotičnom slučaju (Danijela Stojanovića) jasno se radilo o policijskoj torturi, odnosno prekoračenju ovlašćenja", rekao je Dačić novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nakon svečane promocije pete klase policajaca pripravnika u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Prema njegovim rečima, privođenja kriminalaca i tortura su dve sasvim odvojene stvari.

"Zalažem se da ga policija uhapsi ukoliko je počinio krivično delo, ne znam zašto to nije urađeno ranije, ali, ponavljam, procesuiranje nema nikakve veze s nedopustivim zlostavljanjem", zaključio je ministar.

Dačić je pre mesec dana primio 21.godišnjeg Danijela Stojanovića iz Kovina u svom kabinetu nakon što se na "Ju tjubu" pojavio snimak kako je tučen u jednoj policijskoj stanici, a nedavno je ponovo uhapšen u centru Valjeva zbog krađe.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.