Odlučeno: Evo da li će izbacivati decu iz vrtića zato što roditelji nemaju da plate

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2017, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučeno: Evo da li će izbacivati decu iz vrtića zato što roditelji nemaju da plate

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda, Slavko Gak, izjavio je da ni pod kakvim pritiscima neće promeniti mišljenje da je nemoralno izbacivati decu iz vrtića ukoliko roditelji ne plate samo jedan račun.

Gak je, u pisanoj izjavi, naveo da, uprkos daljem insistiranju Zaštitnika građana, smatra da se roditeljima u Srbiji moraju ponuditi uslovi ugovora koji odgovaraju njihovom materijalnom stanju.

"Dok sam na čelu Sekretarijata za obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i dečju zaštitu uvek ću se voditi interesima dece i roditelja, a budalaštine ću kategorički odbijati", naveo je Gak.

Gak je pre nekoliko dana takođe istakao da deca neće biti izbacivana iz vrtića zbog jednog neplaćenog računa, naglasivši da je Sekretarijat odbio inicijativu koja je potekla od Zaštitnika građana, na šta je ombudsman reagovao, rekavši da tako nešto nije predložio.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.