OD PONEDELJKA AKCIJE AERODROMA NA BERZI

Izvor: Kurir, 05.Feb.2011, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD PONEDELJKA AKCIJE AERODROMA NA BERZI

BEOGRAD - Prvo trgovanje akcijama Aerodroma "Nikola Tesla" zakazano je za ponedeljak, 7. januar, po indikativnoj ceni od 641 dinar za jednu akciju, saopštila je Beogradska berza.

To znači da će oko 4,8 miliona građana koji su stekli pravo na besplatne akcije, zaposleni i bivši zaposleni koji poseduju akcije Aerodroma, kao i svi zainteresovani, moći da ih prodaju i kupuju na Berzi.

Građani su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dobili po jednu besplatnu akciju ovog preduzeća, a ukoliko nemaju svog brokera, odnosno posrednika u trgovanju na Berzi, imaju mogućnost da nalog za prodaju predaju banci "Poštanska štedionica", članu Berze, bez plaćanja provizije.

Ukoliko žele da kupe akcije Aerodroma ili bilo kog drugog preduzeća čijim se hartijama trguje na Berzi, građani to mogu da učine preko ovlašćenih brokera - članova Beogradske berze, čiji se spisak nalazi na internet sajtu www.belex.rs.

Ukupni osnovni kapital Aerodroma "Nikola Tesla" iznosi 20,57 milijardi dinara koji je iskazan kroz 34.289.350 komada običnih akcija pojedinačne nominalne vrednosti od 600 dinara.

Većinski vlasnik Aerodroma je, prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti, Republika Srbija koja poseduje 28,5 miliona akcija, odnosno 83,15 odsto od ukupne emisije deonica, a sledi Akcionarski fond čiji je udeo u vlasništvu preduzeća 0,08 odsto.

Akcije Aerodroma su primljene na A listing - odnosno Prime market berzanskog tržišta. To je najkvalitetniji segment tržišta Beogradske berze na kojem su listirane kompanije koje ispunjavaju stroge uslove, propisane od strane Berze i koji se, između ostalog, odnose na izveštavanje (npr. obavezu dostavljanja kvartalnih finansijskih izveštaja), reviziju finansijskih izveštaja.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od ponedeljka akcije Aerodroma Beograd na berzi

Izvor: Glas javnosti, 06.Feb.2011, 07:02

BEOGRAD - Prvo trgovanje akcijama Aerodroma "Nikola Tesla" zakazano je za ponedeljak, 7. januar, po indikativnoj ceni od 641 dinar za jednu akciju, saopštila je Beogradska berza...To znači da će oko 4,8 miliona građana koji su stekli pravo na besplatne akcije, zaposleni i bivši zaposleni koji poseduju...

Nastavak na Glas javnosti...

Od prodaje akcija NIS do sada uplaćeno 1,74 milijardi dinara

Izvor: Blic, 06.Feb.2011

Građanima koji imaju otvorene račune u banci "Poštanska štedionica" od početka trgovanja akcijama Naftne industrije Srbije (NIS) uplaćeno je oko 1,74 milijardi dinara od prodaje tih akcija, izjavila je danas funkcioner "Poštanske štedionice" Zvezdana Jakšić...Jakšić koja je direktorka sektora...

Nastavak na Blic...

Beogradska berza: Sutra počinje trgovanje akcijama Aerodroma

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Feb.2011

BEOGRAD - Prvo trgovanje akcijama Aerodroma Nikola Tesla zakazano je za sutra, po indikativnoj ceni od 641 dinar za jednu akciju, saopštila je Beogradska berza.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.