Izvor: Danas, 07.Avg.2022, 19:01

Nivo Dunava na istorijskom minimumu izvode se bagerski radovi kako bi se obezbedila plovnost

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je nivo Dunava dostigao istorijski minimum i da se na tri lokacije u Srbiji izvode interventni bagerski radovi kako bi se obezbedila plovnost Dunava i Save. Milan Nikolić, načelnik odeljenja za poslove lučkih kapetanija, rekao je da bager "Mlava" izvodi hidrotehičke radove na obezbeđivanju još povoljnijih uslova za plovidbu, u smislu prokopavanja i stvaranja većih dubina za sve vrste brodova.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Bageri na Dunavu, raščišćavaju nanose da bi brodovi mogli da plove

Izvor: RTS, 08.Avg.2022, 06:12

Nivo Dunava dostigao je istorijski minimum, zbog čega su se samo za tri dana nasukala dva teretna i jedan putnički brod. Kako bi se obezbedila plovnost reka celom dužinom, bageri su počeli čišćenje dna reka od peska na tri lokacije na Dunavu i Savi. . Sektor Čortanovci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.