Izvor: RTS, 23.Jan.2021, 18:41

Nišlije ponovo na protestu protiv bahate vožnje, najavljena peticija za izmenu zakona

Građani Niša okupili su se još jednom na protestu protiv bahate vožnje, povodom nesreće u kojoj su na Bulevaru Medijana poginule dve osobe.
Okupljeni su zatražili promenu postojećeg zakona, pooštravanje kazni koje bi podrazumevalo oduzimanje vozačke dozvole počiniocu i zabranu ponovnog polaganja vožnje na duži period, kao i preimenovanje dela sa saobraćajna nezgoda na ubistvo, ukoliko u nesreći ima stradalih.

Na skupu su građani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tražili pravdu i za 25-godišnju devojku, koja je zbog povreda u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Bulevaru Nemanjića pre više od mesec dana preminula u Kliničkom centru.
Protestne šetnje ovoga puta nije bilo, a najavljeno je da će umesto toga u narednom periodu šetati od advokata do advokata kako bi što bolje pripremili predlog nacrta novog zakona.
Najavljena je i peticija za izmenu zakona.
U nesreći koja se dogodila 4. januara poginuo je 12-godišnji dečak i 48-godišnji muškarac, otac troje dece.
Nesreća je izazvala burne reakcije i veliko uznemirenje javnosti u Nišu, nakon čega su počeli protesti, a načelnik niške Saobraćajne policije je smenjen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stranka slobode i pravde Niš traži izmenu zakona i strožu kaznu za vozača koji je usmrtio dve osobe

Izvor: JUGpress.com, 23.Jan.2021

NIŠ..Nakon stravične saobraćajne nesreće u Nišu u kojoj su ubijeni dvanaestogodišnji dečak Andrej i otac troje dece Dejan, a koja je građane Niša ali i Srbije potresla i uznemirila, dodatno uznemirenje i reakcije javnosti izazivaju naslovi u medijima o potencijalnoj kazni za vozača audija smrti,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.