Milion doza kineske vakcine „Sinofarm“ stiglo u Srbiju

Izvor: Vostok.rs, 16.Jan.2021, 12:46

Milion doza kineske vakcine „Sinofarm“ stiglo u Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas, na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, avion sa milion doza vakcine protiv koronavirusa kineske kompanije „Sinofarm“.
Avion "Er Srbije", kojim je dopremljen prvi kontingent kineskog cepiva, dočekali su i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar, šef BIA Bratislav Gašić i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo. Vučić je, u razgovoru sa novinarima, rekao da će vakcina biti u upotrebi čim dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS). On je dodao da Srbija još nije dobila nijednu vakcinu preko COVAX sistema, već da su sva cepiva koja su stigla u zemlju rezultat bilateralnih dogovora – sa Sjedinjenim Američkim Državama za „Fajzer“, sa Ruskom Federacijom za „Sputnjik V“ i sa NR Kinom za „Sinofarm“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milion doza kineske vakcine "Sinofarm" stiglo u Srbiju

Izvor: OkRadio.rs, 16.Jan.2021

Avion "Er Srbije" kojim je iz Kine dopremljeno milion doza vakcine kompanije "Sinofarm" sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nešto pre 10 časova. Avion sa kineskim vakcinama dočekali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.