Milan Jovanović: Sada sam beskućnik

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Jovanović: Sada sam beskućnik

Novinar portala "Žig Info" Milan Jovanović rekao je da ga je policijska uprava za grad Beograd obavestila da su napadači na njegovu kuću zabeleženi na snimcima bezbednosnih kamera iz okolnih kuća.
Jovanović je to rekao tokom današnje konferencije za novinare u prostorijama Pokreta slobodnih građana, a na kojoj se pojavio zajedno sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem.
Kako kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pretnje su upućivane i njemu i glavnom i odgovornom uredniku portala Žig Info Željku Matorčeviću još prošle godine, o čemu su, kaže, obavestili policiju.
Tvrdi da iza pretnji stoji predsednik opštine Grocka, jer je pisao o zloupotrebama opštinske uprave.
"Sve materijalne dokaze o krađama podneli smo Ministarstvu pravde, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Odeljenju za organizovani kriminal, Agenciji za borbu protiv korupcije ali do sada ništa nije učinjeno", rekao je Jovanović i dodao da je sada beskućnik.
Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je napad na kuću novinara Milana Jovanovića za naoštriju osudu i da policija i tužilaštvo moraju naći počinioca.
SINOS traži da se pomogne Jovanoviću
Sindikat novinara Srbije (SINOS) apelovao je na Vladu Srbije da pomogne u zbrinjavanju Milana Jovanovića.
SINOS je istovremeno zatražio od nadležnih organa da hitno utvrde i objave ko stoji iza brutalnog napada.
"Na medijskoj sceni – nepoštovanje novinarskog kodeksa u izveštavanju ali i pretnje kolegama i seksističke uvrede upućene novinarkama – pokazuju da su se stvari otrgle kontroli", navodi se u saopštenju SINOS-a, koje je potpisala predsednica Dragana Čabarkapa.
SINOS je, takođe, apelovao i na sva novinarska i medijska udruženja i sindikate da se dogovore oko ključnih pitanja vezanih za bezbednost novinara i medijskih radnika, njihov lični i profesionalni integritet i radna prava.
"Samo ujedinjeni možemo da uvedemo red u medijsku delatnost  i prestanemo da budemo plen bilo koje vlasti", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.