Mihajlović: Institucije sistema kada je u pitanju nasilje moraju koordinisano da rade

Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Institucije sistema kada je u pitanju nasilje moraju koordinisano da rade

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je nasilje nad ženama ozbiljan problem pred kojim niko ne sme da okrene glavu i da institucije sistema moraju koordinisano da rade.

Mihajlović je u saopštenju navela da je neophodna tesna saradnja s organizacijama civilnog društva koje se tom temom bave, stručnom javnošću i medijima koji često o nasilju izveštavaju na neprimeren način.

"Nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nad ženama je široko rasprostranjen društveni problem i odgovornost svih nas - institucija koje stvaraju zakonodavni okvir i odgovorne su za njegovu primenu, ali i nevladinog sektora, stručnjaka i medija, koji takođe moraju da pokažu veći stepen empatije i brige za druge, jer nasilje se ne dešava nekom sa strane, ono je među nama", rekla je Mihajlovićev.

Ona je pozvala sve da pred nasiljem nad ženama ne okreću glavu, da se u dobrom duhu ujedine i rade zajedno na rešavanju te pošasti koja potresa pojedince, porodice i celo društvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.