Mihajlović: Srbija jeste vojno neutralna, ali nije politički

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2017, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Srbija jeste vojno neutralna, ali nije politički

Srbija ide ka EU i nema razloga da nema sporazume s Rusijom i drugim državama, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Kroz projekte i sve ono što radimo, vide se odnosi Srbije i prema Rusiji, SAD i EU. Srbije jeste vojno neutralna, ali nije politički. Ona se opredelila da ide ka EU i da poštuje evropske standarde. Sve što radimo u svakom resoru su evropski standardi", kazala je Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novinarima posle puštanja u saobraćaj rekonstruisanog dela pruge Beograd-Bar.

Po njenim rečima, Srbija je vrlo mala država da bi sebi dozvolila bilo kakve neravnoteže u odnosima s velikim silama.

"Mislim da to svaka velika sila razume i mislim da su nama jednako važni odnosi sa Rusijom, Kinom, SAD i EU, i do sada mi se čini da je naša politika vrlo jasna. Ono što je važno je da smo mi otvoreni partneri sa svim državama i da kod nas nema uvijenih ili nekih drugačijih misli", navela je Mihajlović.

Ona je dodala da Srbija povezuje Srbiju i region sa zemljama EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: Srbija ide ka EU, ali nema razloga da nema sporazume sa Rusijom i drugim državama

Izvor: Beta, 17.Jul.2017

Srbija ide ka EU i nema razloga da nema sporazume s Rusijom i drugim državama, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. "Kroz projekte i sve ono što radimo, vide se odnosi Srbije i prema Rusiji, SAD i EU. Srbije jeste vojno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.