Lažni papiri za kotorske mafijaše: Karaičiću 3,5 godina

Izvor: Mondo, 15.Okt.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni papiri za kotorske mafijaše: Karaičiću 3,5 godina

Darko Karaičić iz Užica osuđen je na tri i po godine zatvora zbog organizovanja grupe koja je kriminalcima obezbeđivala lažna dokumenta.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ova presuda mu je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa tužilaštvom za organizovani kriminal u decembru prošle godine.

U kaznu zatvora uračunata mu je i ranije izrečena kazna za drugo krivično delo.

Pored njega krivicu su priznala još dvojica optuženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mladen Novaković, koji je bio šef Odseka za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izborna prava Opštine Surčin i Vladimir Jakić.

Vođa kavačkog klana uhapšen u Bugarskoj?!

Novaković je sporazum sklopio za kaznu od 22 meseca zatvora, a Jakić za godinu dana zatvora.

Dvojici pripadnika ove grupe koji se nisu nagodili sa Tužilaštvom, presuda će biti izrečena 25. oktobra, saopšteno je danas iz Višeg suda u Beogradu.

Presuda će biti izrečena policajcu Rajka Šimšiću (35) i Branku Simiću kome se zbog bekstva sudilo u odsustvu.

Roganović iz "Kavačkog klana" izručen Crnogorcima

Prema pisanju medija, "klijenti" ove grupe za izradu lažnih dokumenata bili su, pored ostalih, i pripadnici ozloglašenog kriminalnog klana iz Kotora - tzv. Kavačkog klana, koji vodi rat do istrebljenja sa tzv. Škaljarskim klanom, iz istog mesta.

Neka od međusobnih ubistava ova dva klana dogodila su se i na teritoriji Srbije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.