Izvor: Blic, 01.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lasta" traži poskupljenje za najmanje osam odsto

Saobraćajno preduzeće "Lasta", koje je prošle sedmice uputilo zahtev za poskupljenje cene prevoza za najmanje osam odsto, još nije dobilo odgovor gradskih vlasti, izjavio je generalni direktor te firme Velibor Sovrović.

Sovrović je kazao Tanjugu da je to preduzeće zbog poskupljenja naftnih derivata u teškoj situaciji i da je potpuno opravdan zahtev za poskupljenjem cena karata. On je podsetio da su im predstavnici gradske vlasti obećali da će zahtev za poskupljenjem razmotriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i postupiti u skladu sa Memorandumom Vlade Srbije, kao i da još nisu dobili nikakvo obrazloženje.

Vlada je ove godine usvojila Memorandum koji propisuje rast cena na godišnjem nivou do šest odsto, kako bi se sprečila inflacija. Poslednje poskupljenje pojedinačnih i pretplatnih karata u prigradskom prevozu putnika koje obavlja "Lasta" bilo je 1. jula prošle godine za 7,5 odsto.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Lasta" čeka na poskupljenje

Izvor: B92, 01.Jul.2008

Beograd -- Saobraćajno preduzeće "Lasta" još nije dobilo odgovor gradskih vlasti na zahtev za poskupljenje cene prevoza, izjavio je generalni direktor te firme Velibor Sovrović... Sovrović je kazao Tanjugu da je to preduzeće zbog poskupljenja naftnih derivata u teškoj situaciji i da je potpuno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.