LJAJIĆ: AZILANTIMA ISTI TRETMAN KAO I U EU

Izvor: Kurir, 06.Dec.2011, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJAJIĆ: AZILANTIMA ISTI TRETMAN KAO I U EU

NOVI SAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da će Srbija prema azilantima primenjivati istu proceduru kao i zemlje Evropske unije.

"Primenjivaćemo uskoro iste one procedure koje koriste i sve evropske zemlje, ni više, ni manje", rekao je Ljajić za Mađar so.

Dodao je da se planira i pojednostavljenje procedure >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u vezi sa zahtevima za dobijanje azila i naveo da će Srbija koristiti i pravo da one kojima davanje azila bude odbijeno može i da deportuje u zemlju preko koje je imigrant stigao u Srbiju.

Ljajić je kazao da su pojačane kontrole onih pograničnih područja preko kojih imigranti pokušavaju da uđu u zemlju.

"U najbržem roku ćemo pronaći i sankcionisati one državljane Srbije koji im pomažu da uđu, prođu kroz našu zemlju i napuste je, odnosno raskrinkaćemo mrežu trgovaca ljudima", rekao je Ljajić.

Srbija će uskoro primenjivati iste procedure u rešavanju problema azilanata kao i sve druge evropske zemlje.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Lajić  je u izjavi za novosadski "Mađar So" rekao da to znači da će i naša zemlja koristiti pravo da one imigrante koji ne dobiju azil deportuje u zemlju preko koje je su stigli u Srbiju.

Srbija je pokrenula niz mera za rešavanje problema azilanata, ali su pre svega, pojačane kontrole pograničnih područja u onim opštinama u kojima su se ilegalni migranti pojavili u većem broju, rekao je Ljajić. On je dodao da će se u najbržem roku pronaći i sankcionisati oni državljani Srbije, odnosno trgovci ljudima, koji pomažu azilantima.

Ljajić je, takođe, najavio i primenu jednostavnije procedure u vezi sa zahtevima za dobijanje azila, kako bi ona bila efikasnija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.