Kvar aviona Vlade Srbije

Izvor: RTS, 19.Okt.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvar aviona Vlade Srbije

Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić vraćaju se iz posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima avionom šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana, zbog kvara na Vladinom avionu "falkon".

Avion Vlade Srbije "falkon", kojim je delegacija Srbije otputovala u Ujedinjene Arapske Emirate, pokvario se prilikom dolaska u tu zemlju, a zbog nemogućnosti da se kvar brzo otkloni, delagacija će se vratiti avionom šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, rečeno je Tanjugu u kabinetu prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpredsednika vlade.

Delegaciju Vlade Srbije u dvodnevnoj poseti predvodili su prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, koji su sa šeikom Emirata razgovarali o saradnji u oblasti odbrane i unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Kako je Tanjugu potvrđeno u kabinetu prvog potpredsednika vlade, pre dva dana pilot vladinog aviona "falkon", nakon sletanja u Abu Dabi, članovima srpske delegacije rekao je da postoji problem sa elektronikom letelice, kao i da je najverovatnije u pitanju kvar autopilota.

Popravka letelice započela je Dubaiju, gde je avion poslat pošto u glavnom gradu Emirata ne postoji servis za ovu vrstu aviona. Delovi za avion su stigli tek danas, tako da je neizvesno kada će vladin avion poleteti.

Iz kabineta vicepremijera rečeno je da je Vučić zbog obaveza u zemlji zamolio šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana da srpskoj delegaciji ustupi svoj avion, što je šeik prihvatio.

Članovi dveju delegacije razgovarali su u Abu Dabiju o mogućnostima plasmana srpskog oružja i municije Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zajedničkim projektima za razvoj i proizvodnju raketnih sistema i supersoničnih trenažnih aviona.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kvar na avionu Vlade Srbije

Izvor: RTS, 19.Okt.2012

Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić vraćaju se iz posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima avionom šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana, zbog kvara na Vladinom avionu "falkon". ..Avion Vlade Srbije "falkon", kojim je delegacija Srbije otputovala u Ujedinjene Arapske Emirate, pokvario se prilikom dolaska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.