Komesarijat: Procesuirati sve vinovnike nemira u centrima za azil

Izvor: RTS, 07.Apr.2020, 13:23

Komesarijat: Procesuirati sve vinovnike nemira u centrima za azil

U proteklih nekoliko dana došlo je do sukoba migranata u centrima za azil, pa su regovale i vojska i policija. Oglasio se i Komesarijat za izbeglice.
Komesarijat podseća da se zbog pandemije koronavirusa migranti u Srbiji se više od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja, a neki centri i duže od mesec dana.
Sa stanovišta zdravstvene bezbednosti svih to je, ističu, dalo rezultate, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer za sada, 33. dana od pojave prvog slučaja zaražavanja u Srbiji, među migrantima nema nijedan oboleli.
"Usled karantina u kom se nalaze, očekivan je porast napetosti, tenzija i nervoze u centrima. To, međutim, nije ni razlog ni opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi", ističe Komesarijat.
Komesarijat za izbeglice i migracije očekuje od nadležnih da sve vinovnike nemira procesuira po zakonu koji važi u ovim vanrednim okolnostima i saopštava da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrenog stanja unutar centara. 
"Komesarijat se istovremeno zahvaljuje Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj i efikasnoj reakciji uvereni da će i ubuduće, zajedničkom i koordinisanom akcijom, sprečiti pojavu bilo koje nepoželjne situacije u centrima u vreme vanrednog stanja", ističe se u saopštenju Komesarijata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Komesarijat: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2020

Migranti u Srbiji se duže od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja i među njima nijednog obolelog od koronavirusa, saopštio je danas republički Komesarijat za izbeglice i migracije...Reagujući na incident u prihvatnom centru u Obrenovcu u kom je zbog tuče u kojoj je učestvovalo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.