Komesarijat: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2020, 13:30

Komesarijat: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa

Migranti u Srbiji se duže od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja i među njima nijednog obolelog od koronavirusa, saopštio je danas republički Komesarijat za izbeglice i migracije.

Reagujući na incident u prihvatnom centru u Obrenovcu u kom je zbog tuče u kojoj je učestvovalo 50-ak migranata morala da reaguje i policija, iz Komesarijata su naveli da je porast napetosti, tenzija i nervoze u tim centrima "očekivan usled karantina u kom se migranti nalaze".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"To, međutim, nije ni razlog ni opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi", stoji u saopštenju.

Iz Komesarijata su naveli da od nadležnih očekuju da sve vinovnike tih nemira procesuiraju po zakonu koji važi u vanrednim okolnostima i upozorili da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrenog stanja unutar centara.

"Zahvaljujemo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj i efikasnoj reakciji uvereni da će i ubuduće, zajedničkom i koordinisanom akcijom, sprečiti pojavu bilo koje nepoželjne situacije u centrima u vreme vanrednog stanja", stoji u saopštenju.

U kasarni u Obrenovcu, gde su migranti iz Avganistana, Pakistana, Iraka i drugi u nedelju uveče je izbila masovna tuča, te su došle i vojska i policija.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić je naveo je da se oko 50 mlađih migranata "vandalski ponašalo" zbog nezadovoljstva što ne mogu da napuste objekat i međusobnih svađa, dok su ostali migranti u tom centru bili mirni.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Komesarijat: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa

Izvor: Danas, 07.Apr.2020

Migranti u Srbiji se duže od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja i među njima nijednog obolelog od korona virusa, saopštio je danas republički Komesarijat za izbeglice i migracije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.