Komesarijat: Procesuirati sve vinovnike nemira u centrima za azil

U proteklih nekoliko dana došlo je do sukoba migranata u centrima za azil, pa su regovale i vojska i policija. Oglasio se i Komesarijat za izbeglice.

Komesarijat podseća da se zbog pandemije koronavirusa migranti u Srbiji se više od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja, a neki centri i duže od mesec dana.

Sa stanovišta zdravstvene bezbednosti svih to je, ističu, dalo rezultate, jer za sada, 33. dana od pojave prvog slučaja zaražavanja u Srbiji, među migrantima nema nijedan oboleli.

"Usled karantina u kom se nalaze, očekivan je porast napetosti, tenzija i nervoze u centrima. To, međutim, nije ni razlog ni opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi", ističe Komesarijat.

Komesarijat za izbeglice i migracije očekuje od nadležnih da sve vinovnike nemira procesuira po zakonu koji važi u ovim vanrednim okolnostima i saopštava da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrenog stanja unutar centara. 

"Komesarijat se istovremeno zahvaljuje Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj i efikasnoj reakciji uvereni da će i ubuduće, zajedničkom i koordinisanom akcijom, sprečiti pojavu bilo koje nepoželjne situacije u centrima u vreme vanrednog stanja", ističe se u saopštenju Komesarijata.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво