Kabl ispod Atlantika prenosi istovremeno 71 milion videa u HD formatu

Izvor: NovaEnergija.net, 25.Sep.2017, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabl ispod Atlantika prenosi istovremeno 71 milion videa u HD formatu

Ispod Atlantskog okeana u petak je završeno postavljanje novog kabla za brzi prenos podataka, dugog više od 6.000 kilometara.
Predstavnici kompanija Facebook i Microsoft pridružili su se guverneru američke države Virdžinije i dvojici senatora u Vilijamsburgu da proslave završetak postavljanja tog kabla.
Kabl se proteže od Bilbaoa u Španiji do Virdžinija Biča na istočnoj obali SAD. Preko njega može da se prenosi 160 terabita po sekundi, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << 16 miliona puta brže nego prosečna kućna internet konekcija ili gledano drugačije može da prenosi istovremeno 71 miliona videa u HD formatu.
Kabl je nazvan Marea, što na španskom znači plima. To je zajednički projekt kompanija Microsoft, Facebook i globalne telekomunikacione kompanije Telxius.
Ovaj kabl odgovoriće na rastuću tražnju za infrastrukturom širom sveta, a takođe će doprineti da mreža postane pouzdanija.
Izvor: N1
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Nova veza za 16 miliona puta brži internet!

Izvor: Mondo, 26.Sep.2017, 00:48

Završeno je postavljanje internet kabla ispod Atlantskog okeana, koji će biti upotrebljen za brz prenos podataka. Kabl je dugačak više od 6.500 kilometara!..Kompanije Facebook i Microsoft, u prisustvu američkih zvaničnika, označili su završetak postavljanja novog tipa kabla, nazvanog MAREA veza,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.