Dvoje državljana Srbije sa kruzera u Jokohami stiglo u Beograd

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje državljana Srbije sa kruzera u Jokohami stiglo u Beograd

Šef diplomatije Ivica Dačić potvrdio je da je dvoje državljana Srbije koji su bili u karantinu na kruzeru "Dajmond princes" stiglo u Beograd. Oni su upućeni u Kliniku za infektivne i tropske bolesti.
Dvoje državljana Srbije koji su bili na brodu više nedelja, gde je zaržen veliki broj ljudi, od ukupno 3.700 putnika, stiglo je u Srbiju, rekao je Ivica Dačić.

Dačić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se oni nalaze na pregledima i to sada više nije stvar Ministarstva spoljnih poslova.  
Dvoje putnika su odmah po sletanju u Beograd upućeni na testiranje na prisustvo Kovid-19 na Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja. 
Kako navode, to je u skladu sa aktuelnim procedurama Svetske zdravstvene organizacije, kao i preporukama za postupanje koje je donela Republička stručna komisija za zarazne bolesti. 
"Na osnovu mišljenja Republičke stručne komisije za zarazne bolesti, Institut za javno zdravlje Batut, dopunio je važeći Algoritam aktivnosti za postupanje sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju izazvanu novim koronavirusom, odlukom o obaveznim merama karantinske izolacije za osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa pozitivnim slučajevima Kovid-19", kažu u ministarstvu. 
Sa kruzera "Dajmond princes", posle iskrcavanja svih putnika, odobreno je i iskrcavanje dela posade sa broda.
Među njima je i jedan državljanin Srbije čiji je test na virus negativan i on je oko 14 časova evakuisan specijalnim letom koji je obezbedila Vlada Italije. Oni će ga prevesti do Rima.
"Tamo ima još 12 naših državljana članova posade i jedan crnogorski državljanin, a brinemo o njemu jer zastupamo crnogorske interese u konzularnom pogledu gde nemaju ambasadu", objasnio je Dačić.  
Svi koji budu evakuisani ovim specijalnim letom po povratku u Italiju moraju ostati u karantinu narednih 14 dana, bez obzira na ranije negativne rezultate testiranja na Kovid-19.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Italijani pristali da srpskog državljanina zadrže 14 DANA U KARANTINU

Izvor: Blic, 21.Feb.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je dvoje srpskih putnika, koji su boravili na brodu "Dajmond princes" stiglo u Srbiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.