Državljani Srbije iz karantina u Francuskoj stigli u Beograd, zahvaljuju na podršci

Izvor: RTS, 17.Feb.2020, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljani Srbije iz karantina u Francuskoj stigli u Beograd, zahvaljuju na podršci

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sinoć je, nešto pre ponoći, doputovalo četvoro državljana Srbije koji su iz kineskog Vuhana, žarišta epidemije koronavirusa, prebačeni u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu.
Državljani Srbije su u Beograd doputovali redovnim letom iz Francuske nakon dvonedeljnog karantina u Egz an Provansu, u blizini Marselja, a jedan od njih, Aleksandar Kalaba, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po dolasku na aerodrom rekao je novinarima da se oseća fenomenalno i da mu je drago što je konačno stigao u Srbiju.

"Drago nam je što smo ovde i da se zahvalimo svima koji su brinuli, ko je zvao, da se sve ovo teškom mukom organizuje", rekao je Kalaba po sletanju iz Frankfurta.
Svi su bili vidno umorni, ali i očigledno srećni što su konačno, posle toliko vremena, doputovali u Srbiju i što mogu da odu svojim porodicama.
Kalaba je rekao da je u karantinu u Francuskoj kretanje bilo ograničeno, kao u, kako je kazao, "nekom malo lakšem zatvoru".
"Imate sok, vodu, kafu, ali nemate šta da radite. Mi smo to pokušali da razbijemo na neki naš način, balkanski, da pijemo kafu, sok, ali prošlo je", dodao je Aleksandar Kalaba.
Na pitanje da li će se vratiti u Vuhan, odgovorio je da neće, ali da hoće u Kinu.
Aleksandar Kalaba je dodao da se nisu plašili u Vuhanu da će se razboleti i da se sprijateljio sa ostalom trojicom evakuisanih Srba iz tog grada.
"Niko nije kukao, nedostajala nam je porodica, ali navikli smo. Kada radite tamo, morate da isključite neke emocije", rekao je Kalaba.
Dodao je da jedva čeka da ode kući. 
"Dobio sam dojavu da mi je ćerka napravila 12 crteža", kazao je Kalaba.
Njih četvorica su po dolasku na aerodrom prošli uobičajenu zdravstvenu kontrolu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.