Četvoro državljana Srbije se vraćaju iz karantina u Francuskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2020, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro državljana Srbije se vraćaju iz karantina u Francuskoj

Srpski državljani će oko dva časa poleteti iz Francuske redovnim civilnim letom

Četvoro državljana Srbije koji su iz Vuhana, u Kini, žarišta epidemije korona virusa, prebačeni u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu, danas posle podne stižu u Srbiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je ranije saopštilo da je u saradnji s francuskim vlastima organizovalo povratak srpskih državljana iz Eks-on-Provansa, u blizini Marseja, gde su prebačeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Vuhana.

Oni su, kako je navelo Ministarstvo, testirani i nisu imali nikakve simptome virusne infekcije.

Kada je rec o 14 državljana Srbije koji se još nalaze na brodu "Dajmond Princes" u Japanu, u kojem je 5. februara proglašen dvonedeljni karantin, ministar Ivica Dačić je ranije naveo da je četvoro državljana Srbije u preventivnoj izolaciji, ali da niko od njih nema temperaturu i da se dobro osećaju.

Na kruzeru "Dajmond princes" je 355 zaraženih od korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državljani Srbije se vraćaju iz karantina u Francuskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2020

BEOGRAD - U Srbiju će danas krenuti četvorica srpskih državljana koji su u Francuskoj proveli dvije sedmice u karantinu zbog moguće zaraze virusom korona, prenosi RTS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

POSLE DVONEDELJNOG KARANTINA Srbi evakuisani iz Vuhana krenuli iz Farnkfurta za Beograd

Izvor: Blic, 16.Feb.2020

Četvoro državljana Srbije koji su iz kineskog Vuhana, žarišta epidemije koronavirusa, prebačeni u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu, ukrcali su se večeras oko 22 sata u Frankfurtu u avion kojim će doleteti u Beograd, javlja novinar Tanjuga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.