Direktori lokalnih javnih preduzeća se biraju na konkursima

Izvor: Glas javnosti, 09.Jul.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori lokalnih javnih preduzeća se biraju na konkursima

BEOGRAD - Direktori javnih preduzeća u vlasništvu opština i gradova i do sada su se birali na konkursima, izjavio je predsednik Stane konferencije skupština i gradova Saša Paunović.

Paunović je agenciji Beta kazao da će lokalna samouprava u Srbiji, kao i do sada, poštovati propise o javnim preduzećima.

Vlada je 7. jula naložila da se ubuduće direktori javnih preduzeća biraju na konkursu da bi se "depolitizovala" javna preduzeća, odnosno da bi na čelima javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << preduzeća bili stručnjaci.

Prema podacima Narodne banke Srbije (NBS), u Srbiji je u junu poslovalo 711 javnih preduzeća. Republika Srbija je osnivač 24 javna preduzeća.

Kapital javnih preduzeća u Srbiji u 2010. godini procenjen je na 11 milijardi evra, a gubitak na oko tri milijarde evra. U javnim preduzećima zaposleno je oko 116.000 ljudi.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja priprema strategiju privatizacije javnih preduzeća kojom će biti predviđeno privatno-javno partnerstvo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.