Akreditaciju uraditi i na engleskom jeziku

Izvor: Akter, 19.Maj.2015, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akreditaciju uraditi i na engleskom jeziku

Novoizabrana dekanka Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) u Novom Sadu Milica Pavkov Hrvojević izjavila je danas da taj fakultet treba da uradi akreditaciju svojih nastavnih programa i na engleskom jeziku, kako bi postao vidljiv i u svetu

Milica Pavkov Hrvojević je kazala da je to jedan od važnih preduslova za internacionalizaciju i mobilnost i studenata i nastavnika.

Ona je dodala da će joj cilj biti da se maksimalno iskoriste eksterni izvori finansiranja, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << svega preko projekata.

"Mi smo drugi na Novosadskom univerzitetu po tome, po broju međunarodnih projekata, po logistici koju pružamo profesorima. Dobili smo iz IPA predpristupnih fondova 1,2 miliona evra, u okviru IPA infrastrukturnog projekta za visoko obrazovanje, gde je PMF zaista dobio mnogo pre svega za studente", kazala je Milica Pavkov Hrvojević za Radioteleviziju Vojvodine.

Ona će na dužnost dekana stupiti u oktobru ove godine, a do sada je obavljala dužnost prodekana za nauku, međunarodnu saradnju i razvoj PMF-a.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.