Znao je da gubi

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 13:09

"Znao je da gubi"

Bivši američki ministar pravde Bil Bar izjavio je danas da veruje da je Donald Tramp "dobro znao" da je izgubio predsedničke izbore 2020. godine.

"U početku nisam bio siguran, ali sam počeo da verujem da je dobro znao da je izgubio izbore", rekao je Bar u razgovoru za CNN, komentarišući novu optužnicu koja je podignuta protiv Trampa zbog napora da se ponište rezultati izbora 2020. godine.

On je dodao da se optužnicom ne napada pravo bivšeg predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na slobodu govora.

"Može da kaže šta hoće, može čak i da laže. On čak može da kaže ljudima da su izbori pokradeni. Ali to vas ne štiti od ulaska u zaveru", rekao je Bar.

Prema njegovom mišljenju, nova optužnica nije politički motivisana.

Bar je dodao da misli da specijalni tužilac Džek Smit ima više dokaza kojima će dokazati da je Tramp znao da izbori nisu bili pokradeni.

"U optužnici vidimo samo vrh ledenog brega. Mislim da ima još mnogo toga i mislim da imaju mnogo više dokaza o stanju duha predsednika Trampa", poručio je on.

Bil Bar je bio američki ministar pravde u dva navrata. Prvi put u administraciji Džordža Buša (od 1991. do 1993. godine), a drugi put pod Donaldom Trampom (od 2019. do 2020. godine).

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je ove nedelje novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru Sjedinjenih Država, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.