ZAVRŠAVA SE EKONOMSKI RAT AMERIKE I KINE: Ameri najavili potpisivanje prvog sporazuma već u novembru

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2019, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠAVA SE EKONOMSKI RAT AMERIKE I KINE: Ameri najavili potpisivanje prvog sporazuma već u novembru

Predsednik SAD Donald Tramp i kineski predsednik Si Điping trebalo je da potpišu taj dokument na forumu za Ekonomsku saradnju Azije i Pacifika (Apek).

Bela kuća je saopštila da želi da narednog meseca potpiše prvu fazu novog trgovinskog sporazuma sa Kinom iako je predsednik Čilea otkazao samit na kom je to trebalo da se dogodi.

Čileanski predsednik Sebastijan Pinjera otkazao je ranije danas organizovanje svetske konferencije o klimi kao i foruma za Ekonomsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saradnju Azije i Pacifika (Apek) zbog velikih protesta koji su zahvatili zemlju.

Međutim, portparol Bele kuće Hogan Gajdli rekao je da će administracija Donalda Trampa sačekati informaciju o novom mogućem domaćinu samita.

Gajdli je dodao da Tramp želi da potpiše sporazum sa Kinom "u istom vremenskom okviru" i dodao da se to može dogoditi i van samita.

RAKETNI KIŠOBRAN Ovako na delu izgleda "PANCIR", PVO sistem koji će Srbija kupiti od Rusije (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.