Venecuela nove sankcije SAD nazvala ludilom i varvarstvom

Izvor: RTS, 22.Maj.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela nove sankcije SAD nazvala "ludilom i varvarstvom"

Nove američke mere kojima se vladi Venecuele ograničava mogućnost da prodaje imovinu i dug u SAD su "ilegalne mere", saopštilo je venecuelansko Ministarstvo spoljnih poslova.
"Sankcije su ludilo, varvarstvo i apsolutno kontradiktorne međunarodnom pravu", izjavio je ministar spoljnih poslova Venecuele Horhe Areaza, prenosi Rojters.

To rekao kao odgovor na to što je američki predsednik Donald Tramp potpisao u ponedeljak novu meru kojom se vladi Venecuele ograničavaju mogućnosti da prodaje imovinu posle izbora, koje Bela kuća ocenjuje kao "prevaru".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp zabranio kupovinu državnog duga Venecuele

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2018

Donald Tramp je zabranio američkim građanima i pravnim licima operacije sa suverenim dugom Venecuele, navodi se u ukazu predsednika SAD.. . . „Zabranjena je kupovina duga Vlade Venecuele“, navodi se u Trampovom ukazu.. . . Zabranjeno je da se akcija kompanija i organizacija daju kao zalog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.