Veliki ALBANSKI LOBISTA postao Trampova desna ruka

Izvor: Mondo, 02.Avg.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki ALBANSKI LOBISTA postao Trampova desna ruka

Nakon ostavke Dena Koutsa, američki predsednik Donald Tramp imenovao je teksaškog kongresmena Džona Retklifa na mesto nacionalnog direktora obaveštajne službe.

Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Kako navodi „Top čenel“, 53-godišnji Retklif lojalan je predsedniku Trampu, prenosi "Sputnjik".

Prema pisanju "Top čenela",  Retklif je inače snažno vezan za albansku zajednicu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << SAD i prepoznat je kao zagovornik priznavanja nezavisnosti Kosova.

Godine 2016. Retklif je prisustvovao nacionalnom ekonomskom forumu albanske dijaspore gde je održao govor i pokazao znak velikoalbanskog orla.

Retklif se takođe pojavljivao na sastancima zajedno sa Pandeli Majkom, albanskim ministrom za dijasporu, i Fatmirom Medijuom, bivšim albanskim ministrom odbrane.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Albanski lobista se povukao iz trke za direktora obaveštajaca; "Mediji nepošteni"

Izvor: B92, 02.Avg.2019

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da je povučena nominacija Džona Retklifa, kongresmena iz Teksasa, za direktora Nacionalnih obaveštajnih službi...Kao razlog za to, Tramp je naveo nepošteno medijsko izveštavanje o Retklifu...Tramp je rekao da je Retklif odlučio da ostane u Kongresu umesto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.