Uragan Harvi izazvao nevolje u Teksasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2017, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Harvi izazvao nevolje u Teksasu

Pred naletom uragana Harvi, predsednik SAD Donald Tramp nastoji da situaciju drži pod kontrolom - za razliku od svojih prethodnika koji nisu adekvatno odgovorili na uragane Katrina i Endrju.

Nevolje vezane za uragan već su počele - tri kruzera ne mogu da se vrate u luku u Teksasu, zatvorenu zbog oluje.

"Nastavićemo da pratimo uragan Harvi, kao i pripremljenost i napore koje u odgovoru na njega pružaju državni, lokalni i federalni zvaničnici", naveo je Tramp.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Uragan nazvan Harvi najsnažnija je oluja u poslednjih najmanje 10 godina koja je jutros pogodila teritoriju Teksasa, donevši olujni vetar i kišu, a zvaničnici su upozorili da se očekuju "poplave katastrofalnih razmera".

"Oko" uragana je pogodilo oblast 48 kilometara severoistočno od grada Korpus Kristi, prenosi AP.

Desetine hiljada ljudi napustile su tu oblast bežeći od uragana, a iz priobalnog gradića Rokport koji se našao na putu uragana prištižu izveštaji o šteti, ali za sada nema izveštaja o povređenima ili žrtvama.

Nevolje vezane za uragan počele su i ranije, pa je tako kompanija "Karnival Korp" saopštila da tri njena kruzera nisu mogla da se vrate u luku Galvston u Teksasu, koja je zatvorena uoči naleta Harvija.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMERIKA PRED NAJSNAŽNIJOM OLUJOM DECENIJE Tramp "na visini zadatka" pred Harvijem, kruzeri u nevolji

Izvor: Blic, 26.Avg.2017

Pred naletom uragana Harvi, predsednik SAD Donald Tramp nastoji da situaciju drži pod kontrolom - za razliku od svojih prethodnika koji nisu adekvatno odgovorili na uragane Katrina i Endrju...Nevolje vezane za uragan već su počele - tri kruzera ne mogu da se vrate u luku u Teksasu, zatvorenu zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.