U toku je invazija na Ameriku!

Izvor: B92, 11.Jan.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U toku je invazija na Ameriku!"

Predsednik SAD Donald Tramp, nakon obilaska američko-meksičke granice, talas ilegalnih migranata nazvao je invazijom na Sjedinjene Američke Države.

Tramp je ponovio da SAD neće biti sigurne dok se ne izgradi zid na toj granici.

"Upravo sam se vratio i situacija je mnogo gora nego što bi iko mogao da shvati - u toku je invazija!", napisao je na Tviteru Tramp.

Danas je 21. dan otkako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američka vlada u delimičnoj blokadi usled neuspeha da se postigne dogovor o budžetu.

Tramp je u sredu napustio sastanak sa demokratama koji imaju većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, zato što nisu želeli da izađu u susret njegovom predlogu o finansiranju izgradnje zida na granici sa Meksikom.

Delimična blokada američkih federalnih službi i agencija ušla je u 21. dan, čime se izjednačila sa dosad najdužim "zatvaranjem vlade" 1995/96. godine, iz vremena Bila Klintona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.