U toku debata o Trampovom opozivu u Predstavničkom domu Kongresa SAD

Izvor: Beta, 18.Dec.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku debata o Trampovom opozivu u Predstavničkom domu Kongresa SAD

Predstavnički dom Kongresa počeo je debatu o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa koji se tereti za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa.Očekuje se će glasanje o opozivu biti održano kasnije danas, a pošto demokrate imaju većinu, Tramp bi mogao da bude treći američki predsednik koji je opozvan u Predstavničkom domu, piše Glas Amerike.Debatu je otvorila predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi koja je navela da su utvrdjene činjenice da je predsednik prekršio Ustav, da je pretnja za nacionalnu bezbednost i integritet izbora i da je počinio prestupe zbog kojih bi trebalo da bude opozvan."Danas smo ovde da branimo demokratiju u ime naroda", rekla je ona.Republikanski predstavnik u Kongresu Dag Kolins ponovio je da predsednik nije učinio ništa od onoga što mu se stavlja na teret i da demokrate žele da ga opozovu otkad su u novembru 2018. osvojile većinu u Predstavničkom domu."Ovo je opoziv baziran na pretpostavkama", rekao je Kolins.Tramp je u medjuvremenu na Tviteru objavio da "radikalna levica iznosi užasne laži i da je reč o napadu na Ameriku i Republikansku partiju".Mediji ocenjuju da je će predlog biti usvojen u Predstavničkom domu izvesno jer ga kontrolišu demokrateMedjutim, Glas Amerike ocenjuje da će sudjenje u Senatu, koje se očekuje u januaru, biti ...
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U toku debata o Trampovom opozivu u Predstavničkom domu Kongresa SAD

Izvor: Danas, 18.Dec.2019

Predstavnički dom Kongresa počeo je debatu o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa koji se tereti za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa.

Nastavak na Danas...

Stanovnici SAD-a: Predsednik bi trebao biti opozvan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Dec.2019

Dok traje rasprava u Predstavničkom domu nakon čega će uslediti glasanje o opozivu američkog predsednika, građani u Reutersovoj anketi smatraju da bi predsednik trebao biti opozvan ali da će od toga verovatno imati i koristi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nakon osam sati debate izglasan OPOZIV TRAMPA: Evo kolike su šanse da predsednik SAD zaista bude SMENJEN

Izvor: Blic, 19.Dec.2019, 09:31

Američki Predstavnički dom izglasao je opoziv predsednika Donalda Trampa i formalno ga optužio za zloupotrebu položaja i ometanje Kongresa u istorijskom koraku koji će dodatno zaoštriti stranačke podjele u Americi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.