Trump zaprijetio: Smijenite me i ekonomija će propasti

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Avg.2018, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump zaprijetio: Smijenite me i ekonomija će propasti

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smjena mogla uroditi velikom štetom za američko gospodarstvo, igrajući na svoju najbolju kartu - ekonomiju - kako bi ugušio govorkanja o opozivu, dok u četvrtak istražitelji pokušavaju pronaći dokaze za optužbe da je Trump naredio ilegalne tajne isplate.

"Reći >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ću vam nešto, ako ikada budem smijenjen, mislim da će tržišta propasti, mislim da će svi biti vrlo siromašni", rekao je Trump u intervjuu emitiranom u četvrtak u emisiji Fox and Friends.

"Vidjeli biste brojke, vidjeli biste brojke u koje ne biste vjerovali", naglasio je, dodajući: "Ne znam kako možete opozvati nekoga tko radi sjajan posao".

Spekulacije o opozivu američkog predsjednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za financijske malverzacije kao i priznanja bivšeg Trumpovog osobnog odvjetnika Michaela Cohena da je u posljednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. platio dvjema ženama da ne govore o navodnoj aferi s Trumpom.

Pravnik je priznao da je isplatio 130.000 i 150.000 dolara dvjema ženama koje su tvrdile da su bile u vezi s Donaldom Trumpom u zamjenu za njihovu šutnju, i to "na zahtjev kandidata".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.